Zomerweken

 

Onze boten

  Valk

De hoeksteen van alle zeilscholen blijf natuurlijk de Polyvalk. De stoere kielboot waarmee je samen met 3 andere cursisten en een eigen instructeur het Veerse Meer verkent en natuurlijk goed leert zeilen.

Optimist

Voor de beginnende jonge zeiler blijft de Optimist een topboot. De optimist is een leuk eenpersoons bootje waarin je heel goed kan leren zeilen. Je vaart in een groepje van 6 bootjes met leeftijdgenoten met een zelfde zeilniveau. De lessen worden regelmatig afgewisseld met (water)spelletjes. Zo leer je spelenderwijs zeilen.

Bic

Geweldige jeugdboot. Actie is gegarandeerd in de O’pen Bic. De boot is een soort kruising tussen een Optimist en een surfplank. Het is een eenvoudig te varen jeugdzwaardboot, snel en wendbaar. Mocht je omslaan, en dat gaat je zeker gebeuren, dan krijg je de boot makkelijk weer recht en er zit geen water in de boot. Fantastische boot voor de sportieve zeiler. 

 Topaz

Planeren voor twee personen in de zwaardboot vanaf 12 jaar. Heb je al wat zeilervaring en houd je van planeren dan is de Topaz echt iets voor jou! We hebben de Topaz Uno voor de wat lichtere en beginnende zwaardboter en de Topaz Tres met gennaker en trapeze voor de gevorderde zwaardboter. Je zit in duo’s op de boot en je vaart in een groep van 4 boten. Ben je sportief en houd je van keihard knallen? Schrijf je dan in voor de Topaz zwaardboot week!

Catamaran

Zeilen in een catamaran is voor echte snelheid freaks. Je scheurt over het Veerse Meer me een echte 2 persoons Hobie Cat voorzien van 2 trapezes. Je zult begrijpen dat je hier pas mee mag gaan varen als je voldoende zwaardboot ervaring hebt (tenminste CWO diploma zwaardboot 1).

Instapcursus

Voor degene die nog niet bekend zijn met zeilen hebben wij de instapcursus, hier kunnen kinderen spelenderwijs leren zeilen in halve dagen, we geven in de zomerweken ‘s ochtends en ‘s middags les

Algemene informatie

Wanneer zijn de zomerweken

De zomerweken starten in week 27 en we gaan door t/m week 35. Kortom de maanden juli en augustus. We zijn nog niet volgeboekt dus schrijf u snel in.

Start : zondagmiddag 13:00 uur
Einde : zaterdagmiddag 12:00 uur

Prijzen

Interne cursus: € 510
Externe cursus: € 485
Toeslag voor catamaran cursus: € 30

Mee te nemen algemeen

Voor iedereen geldt het meenemen van:

- slaapzak en kussensloop;
- voldoende schone en voor ‘s avonds warme kleding;
- 2 paar boot- water- of sportschoenen die nat mogen worden;
- zwemspullen;
- petje;
- zonnebrandcreme;
- zonnebril met koortje eraan;
- 1 of meerdere handoeken.

Niet meenemen
Niet noodzakelijk zijn energydrinks, een mobiele telefoon, game boys, MP3 spelers al dan niet met toebehoren, laptops om nog even wat te mailen etc.

Uiteraard zorgen wij voor een zwemvest.

Benodigde zeilkleding Polyvalk

Voor de Valk is een echt waterdicht zeilpak of regenkleding (regenjack, regenbroek en laarzen) een must.

Benodigde zeilkleding Topaz zwaardboot

Lang wetsuit

Voor de Topaz zwaardboot is vanwege de snelheid, en de afkoeling daardoor, een lang wetsuit noodzakelijk.

U kunt lange wetsuits bij ons huren door dit aan te vinken bij het reserveren van de cursus.

Benodigde zeilkleding Catamaran

Lang wetsuit

Voor de Catamaran is vanwege de snelheid, en de afkoeling daardoor, een lang wetsuit noodzakelijk.

U kunt lange wetsuits bij ons huren door dit aan te vinken bij het reserveren van de cursus.